UKK – Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Spotlight Whitening?

Spotlight Whitening valkaisee hampaita ja kirkastaa hymyn kahden viikon aikana. Helppokäyttöisien valkaisuliuskojen teho perustuu vetyperoksidiin. Liuskoja käytetään päivittäin tunnin ajan. Pidempi liuska on tarkoitettu ylähampaille, lyhyempi liuska alahampaille. Liuskat asetetaan ala- ja ylähampaiden päälle ja annetaan vaikuttaa tunnin ajan. Vaikutusajan jälkeen liuskat poistetaan ja hampaat pestään normaalisti. Pakkaus sisältää valkaisuliuskoja 14 vuorokauden ajaksi.

Tekeekö Spotlight Whitening hampaista herkät?

Yleensä ei. Hammaslääkäriasemilla tehtävät hoidot, joissa käytetään suurempia vetyperoksidipitoisuuksia voivat herkistää hampaita hetkellisesi. Spotlight Whitening -valkaisuliuskojen matalan vetyperoksidipitoisuuden ansiosta hampaiden herkkyyttä ei yleensä esiinny.

Herkistääkö Spotlight Whitening herkkiä hampaita entisestään?

Yleisesti ei. Spotlight Whitening kehitettiin potilaille, jotka haluavat valkoisemmat hampaat, mutta eivät kestä hampaiden herkistymistä, joka saattaa aiheutua valkaisemisesta. Spotlightissa on hellävaraisen matala pitoisuus vetyperoksidia, joka ei yleensä aiheuta lainkaan herkistymistä.

Miksi vetyperoksidia käytetään valkaisuhoidoissa?

Vetyperoksidia ei ole pakko käyttää valkaisuhoidoissa, mutta jos niiden halutaan toimivan sitä tarvitaan! Yksinkertaisesti, vetyperoksidi (tai vaihtoehtoisesti karbamidiperoksidi) on ainut tehokas aine hampaiden valkaisuun. Vetyperoksidi hajottaa värjäytymät hampaan ulkopinnalta. Ammattitaitoinen hammaslääkäri tai -hoitaja kertoo kysyttäessä, että tietty määrä peroksidia tarvitaan aktiiviaineeksi toimivan valkaisutehon takaamiseksi.

Voiko Spotlight Whitening -valkaisuhoitoa käyttää raskaana ollessa tai imettäessä

Ei, mitään valkaisuhoitoa ei ole suositeltavaa käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Kun valkaisuhoitoja tehdään, tarvitaan aktiiviaineita, jotka hajottavat hampaiden pinnassa olevia värjäytymiä ja näitä tulee pääsääntöisesti välttää raskauden ja imetyksen aikana. Valkaisun sijaan, kannattaa keskittyä pitämään hampaat ja ienrajat puhtaina.

Valkaiseeko Spotlight Whitening -valkaisuhoito hammaslaminaatteja tai hammaskruunuja?

Ei, mikään valkaisuhoito ei koskaan valkaise laminaatteja tai kruunuja. Ne tehdään posliinista ja niiden väri määräytyy sen mukaan, miten hammasteknikko värin määrittää. Joskus ne voivat muuttaa väriä ajan myötä, mutta se johtuu alla olevan hampaan sävyn muutoksesta.

Miten toimia, jos hammaslaminaatit ovat vain ylähampaissa, eikä alahampaissa?

Monilla ihmisillä on ylähampaat laminoitu, mutta alahampaat ei. Tällaisissa tapauksissa suosituksena on käyttää kotivalkaisua normaalisti kuuden kuukauden välein vain alahampaissa. Tällöin ala- ja ylähampaiden sävy pysyy samana, eivätkä alahampaat näytä laminoituja ylähampaita keltaisemmilta.

Kuinka kauan hampaat pysyvät valkoisina?

Jopa kuusi kuukautta. Jos haluat pitää hampaasi supervalkoisina, voit tehdä aluksi täyden kahden viikon hoidon ja tehdä viiden päivä hoidon joka kolmas kuukausi. Jos päätät lopettaa valkaisuhoidon, hampaat muuttuvat hiljalleen takaisin kermaisen keltaisen väriseksi.